Presentació del llibre El Congrés de Sants de 1918 a Rubí

Data i horari:

– Divendres, 21 de setembre, 19:00 hores

Lloc: Espai Socio-Cultural l’Aurora, CGT Rubí, Plaça Clavé 4-6, Rubí

Presentació del llibre El Congrés de Sants de 1918

“El congrés de Sants de la CNT catalana es celebrà del 28 al 30 de juny a l’Ateneu Racionalista del carrer Vallespir. L’1 de juliol es va fer el míting final a la Rambla Santa Mónica. Van assistir-hi 155 delegats de 137 sindicats d’ofici, 11 federacions Locals… representant més de 73.000 afiliats. És considerat un dels congressos fonamentals de l’anarcosindicalisme.
El principal acord fou la constitució dels sindicats únics que agrupaven treballadors del mateix ram productiu, en substitució dels sindicats d’ofici. Una tàctica organitzativa més adequada per potenciar la solidaritat de clase i enfrontar-se a les noves formes de producció capitalista.
També varen donar prioritat a l’acció directa en la resolució dels conflictes laborals, potenciar la sindicació femenina, impulsar les escoles racionalistes, reivindicar la jornada de vuit hores, els salaris mínims fixats pels sindicats, l’abolició del treball a preu fet i l’explotació de menors i la negativa a treballar hores extraordinàries.
La Fundació Salvador Seguí serà l’encarregada de la presentació del llibre i amb ells podrem debatre i preguntar sobre aquest petit busí de la nostra història”–CGT Rubí

Organitzen:  Espai Socio-Cultural l’Aurora i Fundació Salvador Seguí